Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem agrestowy z goździkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Agest 2 kilogamy
cukier 1 kilogramy
woda 0,5 litra
Goździki całe Prymat do smaku
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem agrestowy z goździkami

Agrest umyć i przebrać. Zagotować wodę z cukrem. Dodać Agrest. Pogotować 10 min oddzielić agrest od soku. Sok jeszcze gotować i można z niego zrobić kompot lub sok do słoików. Agrest wrzucić na patelnię, dodać żelatynę i goździki dusić na lekkim ogniu ok godziny. Wsadzić do słoików i zapasteryzować.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak