Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Stek z sosem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 500 g
sól
pieprz
ketchup 3 łyżki
Musztarda miodowa Prymat 2 łyżki
powidła śliwkowe 2 łyżki
ocet balsamiczny 1/2 łyżki
masło 1 łyżka
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Stek z sosem

Mięso pokroić na 4 kotlety, delikatnie roztłuc tłuczkiem do mięsa i odstawić.
Rozgrzać patelnię grillową i położyć na niej kotlety. Smażyć po parę minut po obu stronach. Długość smażenia zależy od tego czy chcemy mieć kotlety krwiste czy wysmażone. Jeszcze na patelni przyprawiamy kotlety pieprzem
Do rondelka wlewamy ketchup, musztardę, powidła, ocet i masło. Podgrzewamy i gotujemy parę minut. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i cukrem.

Usmażone kotlety przyprawiamy solą do smaku i polewamy sosem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 16.03.2012 17:03
smaczny sosik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak