Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet grzybowo drobiowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udka kurczaka 40 dkg
kurki 10 dkg
gąski 10 dkg
śmietanka kremowa 200 ml
jaja 4 szt
czosnek 1 ząbek
szałwia świeżą 3-4 listki
szynka wędzona surowa 6 plastrów
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet grzybowo drobiowy

Oddzielamy mięso od kości ,nastepnie mielimy.Czosnek obieramy i drobno siekamy.Miksujemy oba składniki,dodajemy jajka,śmietankę i przyprawy, wyrabiamy gładką masę.Grzyby czyścimy,myjemy,osączamy i kroimy w paseczki.Dodajemy do mięsa wraz z posiekaną szałwią. Blaszkę wykładamy folią,na dnie układamy plastry szynki,wlewamy masę,przykrywamy folią i pieczemy około godziny w temp. 175 stopni

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Tomek14 29.08.2011 14:20
trzeba wypróbować
1j1o1l1a1 18.08.2011 11:18
wydaje się być smaczny:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak