sos z czerwonej papryki i pomidorów

sos z czerwonej papryki i pomidorów

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomidory

    80 gram
  • śmietana 30%

    40 ml
  • kostka rosołowa

  • papryka czerwona

    150 gram
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

do gotującej się śmietany wrzucamy pokrojone pomidory i paprykę oraz kostkę rosołową.Całość dusimy \"na wolnym\" ogniu nie dłużej niż 4-5 min po czym przekładamy do miksera.Miksujemy do uzyskania jednolitej masy.
Świetny na dania z drobiu i ryb

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

marenka

01.11.2010 09:22
Ja także zrobię ten sos

Anita21

12.10.2010 10:21
muszę taki zrobic

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat