Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos z czerwonej papryki i pomidorów

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory 80 gram
śmietana 30% 40 ml
kostka rosołowa
papryka czerwona 150 gram

Przepis i sposób przygotowania na: sos z czerwonej papryki i pomidorów

do gotującej się śmietany wrzucamy pokrojone pomidory i paprykę oraz kostkę rosołową.Całość dusimy \"na wolnym\" ogniu nie dłużej niż 4-5 min po czym przekładamy do miksera.Miksujemy do uzyskania jednolitej masy.
Świetny na dania z drobiu i ryb

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marenka 01.11.2010 09:22
Ja także zrobię ten sos
Anita21 12.10.2010 10:21
muszę taki zrobic

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak