Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

cebula marynowana

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebulki małe szalotki 1 kg
wino białe wytrawne 1/2 litra
ocet winny 1 szklanka
papryczka chilli 1 szt
cukier 3 łyżki
sól 1,5 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
Gorczyca biała cała Prymat 1 łyżeczka
Kurkuma mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: cebula marynowana

Szklankę wody gotujemy z łyżką soli.Obrane cebulki zalewamy gorącą wodą z solą i odstawiamy na noc.Przygotowujemy zalewę z wina octu i trzech łyżek cukru i połowy łyżki soli gotujemy 3 min.Odsączone cebulki układamy w słoikach dodajemy przyprawy i zalewamy gorącą zalewą i zakręcamy i odstawiamy do góry dnem do wystygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 01.12.2011 00:06
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak