Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

marynowane buraki

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki(małe) 1 kg
ocet winny 2 szklanki
cukier 1/2 szklanki
Goździki całe Prymat kilka
chrzan kawałek
sól
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: marynowane buraki

Buraki myjemy obieramy i gotujemy do miękkości w osolonej wodzie,odcedzamy i układamy w słoikach,dodajemy korzeń imbiru pokrojony w plasterki i gozdziki.Gotujemy ocet z cukrem pieprzem,zielem angielskim i listkiem laurowym i ostudzoną zalewą zalewamy buraki i zakręcamy.Buraki także można pokroić w plastry i dodać ząbek czosnku lub pokrojoną w plastry czerwoną cebulę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 22.09.2011 11:51
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak