Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka z szyjkami raków

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sałata rzymska 1 szt
sałata lodowa 1/2 szt
kiełki słonecznika 10 dkg
kiełki soi 10 dkg
awokado 1 szt
jajko 1 szt
szyjki rakowe 1 opakowanie
kapary 1 łyżka
majonez 2 łyżki
czosnek 1 ząbek
sok z cytryny 1 łyżeczka
koperek posiekany 1 łyżka
sól
Pieprz biały mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka z szyjkami raków

Dwie łyżki majonezu mieszamy z łyżeczką soku z cytryny,dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek szczyptę białego pieprzu szczyptę soli i łyżkę drobno pokrojonego koperku.Na półmisku układamy najpierw listki sałaty rzymskiej,póżniej rozdrobnione liście sałaty lodowej i opłukane i odsączone kiełki soi oraz kiełki słonecznika.Ugotowane na twardo jajko po ostudzeniu kroimy na plasterki lub połówki i układamy na sałacie.Obrany ze skórki owoc awokado kroimy na pół wyjmujemy pestkę u kroimy na pół talarki,skrapiamy sokiem z cytryny aby nie zbrązowiał i układamy na sałacie.Całość przybieramy kilkoma oliwkami oraz kaparami i na środku układamy odsączone z zalewy szyjki rakowe.polewamy sosem i dekorujemy gałązkami koperku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 30.09.2011 12:12
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak