Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

boczek 1 kg
schab 30 dag
marchewki 4
pietruszki 2
cebula 1
przyprawy
jajko 6

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet

Boczek dzielimy na kilka mniejszych kawałków i razem ze schabem oraz obranymi warzywami gotujemy w wodzie z dodatkiem łyzeczki soli przez godzine, Ostudzone mięso i warzywa przepuszczamy przez maszynkę do mięsa, dodajemy jajka, jarzynkę, pieprz, nieco gałki muszkatołowej oraz trochę ziół prowanslaskich - mieszamy. Wyrobione mięso układamy na wysmarowanej blaszcze i pioeczemy w temp 180* przez ok 60 minut

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 30.12.2012 08:07
domowy najlepszy (P.S. się wydaje, że jest drugą M. Gessler, żałosne)
Cukiereczek13 20.07.2012 17:29
wyglada bardzo smacznie
Dorian 18.10.2011 20:00
pysznie wyglada
Ewelina47 17.09.2011 21:41
wygląda rewelacyjnie i na pewno tak smakuje, mati nie przejmuj się tymi komentarzai :)
SmacznaPyza 18.08.2011 15:22
jakieś warzywa już dopisane, ale mam pytania - żadnej bułeczki do środka? niczym nie posypywać blaszki? ile każdej przypraw tak mniej więcej? już nie mówiąc o tym, że nie wiadomo w jakiej ilości wody gotować mięso (czy wkładać do zimnej czy gorącej) a takie rzeczy mają bardzo duży wpływ na efekt końcowy czyli smak pasztetu - też mi się wydaje, że nigdy w życiu nie piekłeś pasztetu
Henryka2 18.08.2011 02:00
Jak to, gotować w czystej wodzie?!W składnikach nie ma żadnych warzyw, więc co mamy zemleć z mięsem? Schab nie nadaje się na pasztet, jest za suchy.Brak wątróbki, nieodzownej w pasztecie. Jednym słowem knot na 4-ry fajery.Mam wrażenie,że nie mając pojęcia o przepisie, pozmieniałeś go dla kamuflażu!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak