Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Steki wołowe po tajsku

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wołowa 500 g
sos chili 2 łyżki
ocet ryżowy 1 łyżka
sos 6 bazylia&chili

Przepis i sposób przygotowania na: Steki wołowe po tajsku

Polędwicę wołową kroimy w plastry grubości ok. 2,5 cm. Ocet ryżowy łączymy z sosem bazylią & chili i dokładnie mieszamy. Taką marynatą zalewamy wołowinę i odstawiamy na kilka godzin. Po tym czasie steki grillujemy na patelni na średnim ogniu ok. 7-10 minut z każdej strony. Serwujemy w towarzystwie słodko-pikantnego sosu chili. Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela/bella81 20.03.2013 09:12
chętnie bym zjadła taki stek
kuklik 30.12.2012 15:12
wspaniałe
ALAGOR 01.10.2012 15:48
apetyczna wizja !
Anna169Hosz 02.09.2011 15:13
Wyglądają mega apetycznie.
Beatris 25.08.2011 11:59
Ja również zjadłabym porcyjkę z prawdziwą przyjemnością.
Margo1 22.08.2011 17:07
jakie apetyczne można zajadać się oczami !
ben-ka 18.08.2011 09:56
aż ślinka cieknie:)
agnieszka137 17.08.2011 23:03
wyśmienite te polędwiczki
Agnieszka_B 17.08.2011 22:43
Oj takie połączenie musi rewelacyjnie smakować!!! I jakiego koloru polędwica nabrała...
lee-aa 17.08.2011 21:52
marvelous ;)
Jolanta_P-S 17.08.2011 21:14
Ale to musi być smaczne! Zjadłoby cie taką jedną wołową polędwiczkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak