Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka winna w tajskiej glazurze

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wino czerwone 150 ml
sos sojowy 1 łyżka
sos chili 2 łyżki
karkówka 400 bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka winna w tajskiej glazurze

Karkówkę kroimy na plastry grubości około 1,5 cm. Następnie lekko rozbijamy pięścią, solimy i przyprawą do karkówki. Zalewamy czerwonym winem i odstawiamy w chłodne miejsce na kilka godzin. Sos sojowy ciemny oraz słodki sos chili mieszamy ze sobą w celu uzyskania glazury. Tak zamarynowaną karkówkę smażymy na patelni grillowej, aż uzyska kolor ciemno rumiany. Pod koniec grillowania pędzelkiem nakładamy tajską glazurę. Mięso smażymy do momentu karmelizacji glazury. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SylwiaMagdaSabin 13.12.2011 21:22
super
BernadettaP 06.11.2011 11:18
pyszności :-)
Agnieszka_B 17.08.2011 22:45
Chyba w weekend był grill.... A sos sojowy ciemny zrobił swoje:))
Jolanta_P-S 17.08.2011 21:15
Musi byc smaczne
halinka1011 17.08.2011 20:13
smakowite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak