smażony karp kresowy

smażony karp kresowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

  • jajka

    2
  • mleko

    3 łyżki
  • sok z cytryny

  • natka pietruszki

  • sól

  • karp

    1 pokrojony
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

sól uprażyć na suchej patelni.rybę obficie skropić sokiem z cytryny i natrzeć uprażoną solą.ułożyć w salaterce,przykryć folią spożywczą i wstawić do lodówki na 1 godzinę.obtoczyć w mące,maczać w ubitych jajkach z mlekiem i panierować w tartej bułce.smażyć na złoty kolor w rozgrzanym tłuszczu.usmażoną rybę wstawić do ciepłego piekarnika aby doszła.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

annamariakowalczyk3

01.07.2010 22:19
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat