Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kiełbaski smażone w sosie żurawinowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbasa polska surowa
cebula
czosnek

Przepis i sposób przygotowania na: Kiełbaski smażone w sosie żurawinowym

SKŁADNIKI:

kiełbasa polska surowa (firmy Biegun) - 3 pętka,
cebula - 1,
czosnek - ząbek,
konfitura żurawinowa - 6-7 łyżeczek,
sok z cytryny - do smaku,
suszone oregano,
suszony majeranek,
sól,
pieprz,
tłuszcz do smażenia - u mnie olej.

PRZYGOTOWANIE:

Kiełbaski nacinamy z obydwu stron w wielu miejscach. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość tłuszczu i podsmażamy kiełbaski z obu stron. Smażymy na średnim ogniu, uważając aby nie zbrązowiały za mocno. Po chwili dodajemy pokrojona w kostkę cebule, w razie potrzeby dodajemy więcej tłuszczu i krótko podsmażamy. Dodajemy posiekany czosnek, chwilkę smażymy do zeszklenia cebuli. Dodajemy konfiturę żurawinową, mieszamy ją z cebulką. Przyprawiamy do smaku i smażymy na wolnym ogniu. Na koniec posypujemy wszystko majerankiem. Podajemy z ugotowanymi ziemniakami oraz mizerią.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 22.01.2012 22:44
smakowite połączenie
eli_555 09.10.2011 23:32
muszą być pyszne
suzana 17.08.2011 19:37
super
mikrusiak 17.08.2011 18:55
zjadło by sie ! ;P

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak