Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

marynowany agrest

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

agrest 1 kg
ocet winny 1 szklanka
woda 2 szklanki
cukier 1/2 szklanki
sól szczypta
Cynamon cały Prymat kawałek
Goździki całe Prymat kilka
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: marynowany agrest

Ocet winny gotujemy z przyprawami i przecedzamy,następnie dodajemy umyty,obrany agrest i ponownie gotujemy 5 min na małym ogniu i rozlewamy do słoików i zakręcamy i odstawiamy do góry dnem do ostudzenia.Podajemy do zimnych przekąsek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 19.11.2011 07:47
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak