Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z sałatą i tuńczykiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sałata lodowa
tuńczyk w sosie własnym
kukurydza konserwowa

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z sałatą i tuńczykiem

SKŁADNIKI:

sałata lodówa - główka średniej wielkości,
tuńczyk w sosie własnym - 2 puszki po 180g,
kukurydza konserwowa - puszka, 240g,
oliwki zielone, konserwowe z papryka - 20 sztuk,
gruszka,
majonez - 6 łyżek,
jogurt naturalny gesty - 4 lyzki,
czosnek - 1-2 ząbki,
sól,
świeżo zmielony pieprz,
sok z cytryny - do smaku.

PRZYGOTOWANIE:

Sałatę drobno porwać. Tuńczyka dobrze odsączyć, gruszkę obrać, wydrążyć gniazda nasienne i pokroić. Kukurydze odsączyć z zalewy, oliwki drobno pokroić. Przyprawić solą i pieprzem, wymieszać. Majonez połączyć z jogurtem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem, dodać kilka kropel soku z cytryny. Sos połączyć z pozostałymi składnikami sałatki i ostatecznie przyprawić do smaku. Schłodzić w lodówce przez 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

zbysio 14.10.2011 23:36
000000000

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak