Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowane

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja 12 szt
majonez 6 łyżek
natka pietruszki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane

Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek i przekroić na pół. Wyjąć żółtka, wymieszać z majonezem, natką pietruszki, doprawić do smaku solą i pieprzem. Masę nakładać do polówek jaj. Udekorować krążkami rzodkiewki, pasemkami papryki. Połówki jaj można napełnić różnymi sałatkami, masą sporządzoną z chudego twarogu, sera żółtego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak