Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowane pieczarkami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja 5 szt
pieczarki 0,20 dag
cebula 1 szt
natka pietruszki 1 łyżka
oli 2 łyżki
majonez 0,10 ml
Papryka słodka mielona Prymat 1 łużeczka
pieprz
sól 1 szczyp

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane pieczarkami

Pieczarki i cebulę oczyścić, umyć, drobno posiekać, usmażyć na oliwie.Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać,przekroić na pół. Ostrożnie wyjąć żółtka, rozetrzeć i dokładnie wymieszać z ciepłymi grzybami. Dodać posiekaną pietruszkę, pieprz, sól. Masę podzielić na 10 porcji, uformować z nich kulki, włożyć w miejsce żółtek. Przybrać majonezem, papryką i listkami pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Juleczka20 26.06.2012 09:54
lubię takie
pioge7 18.05.2012 21:23
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak