Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka na pieczarkowo

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki
śmietana 30%
karkówka bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka na pieczarkowo

SKŁADNIKI:

karkówka b/k - 6 plastrów,
pieczarki - 250g (można więcej),
śmietana 30% lub 36% - 300ml,
zupa pieczarkowa w proszku - opakowanie,
cebula - 2,
czosnek - ząbek,
tłuszcz do smażenia - dałam smalec gęsi,
przyprawa Gyros,
pieprz świeżo zmielony.

PRZYGOTOWANIE:

Mięso umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym i dobrze natrzeć przyprawą gyros. Cebule, czosnek i pieczarki obrać. Cebule pokroić w drobną kosteczkę, pieczarki w niezbyt cienkie plastry. Śmietanę wymieszać z zupą w proszku oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Na patelni rozgrzać tłuszcz i obsmażyć mięso, które następnie przełożyć do dużego, żaroodpornego naczynia. Na mięsie położyć cebule, następnie pieczarki, które posypać pieprzem. Całość zalać śmietaną. Wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec przez 40-50 minut w 180 stopniach.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 20.07.2012 12:00
ciekawy przepis
Andzia1977
Andzia1977 13.02.2012 21:34
pyszota
patusia 17.08.2011 18:15
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak