Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

blok malinowy

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kremówka 1,5 Szklanki
twarożek 40 dag
cukier puder 2 łyżki
maliny świeże 30 dag
cukier waniliowy
herbatniki

Przepis i sposób przygotowania na: blok malinowy

Pół szklanki kremówki lekko ubić. Dodać twarożek wymieszany z cukrem pudrem. Dodać maliny i delikatnie wymieszać. Pozostałą śmietanę wymieszać z cukrem waniliowym a następnie ubić na sztywno. Podłużną formę wykładać na przemian herbatnikami i kremem. Schłodzić w lodówce. A następnie wyjąc z formy i całość posmarować bitą śmietaną. Można udekorować polewą czekoladową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

komentator 20.11.2016 16:10
strasznie bzdurny przepis!
Grazyna0211 03.11.2013 15:05
smaczny deser
iknbozka 21.04.2012 15:59
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak