Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wieprzowina z warzywami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wieprzowa 4 plastry
cebula biała 1 sztuka
czosnek 1 zabek
papryka czerwona 1 sztuka
papyka żółta 1 sztuka
cukinia 1 sztuka
śmietana 5 łyzek
sól do smaku
pieprz do smaku
kucharek w płynie do smaku
bulion 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Wieprzowina z warzywami

poledwice opruszamy sola i pieprzem i obsmażamy. Dodajemy pokrojoną w kostke cebule , i zmiażdżony czosnek. Papryke kroimy w kostke a cukinię w ćwierć plastry. warzywa dodjemy do miesa. Podlewamy bulionem i dusimy aż bedzie miekie. Dodajemy smietane, doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak