Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jagodowy deser

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jagody 10 dag
cukier waniliowy
kremówka 1 Szklanka
jogort naturalny 1,5 szklanki
sok z cytryny 2 łyżki
mleczna czekolada 1
herbatniki
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: jagodowy deser

Jagody zmiksować z cukrem waniliowym. Kremówkę ubić na sztywno i połączyć z jogurtem oraz sokiem z cytryny. Żelatynę namoczyć i rozpuścić następnie połączyć ją z masą jogurtową. Odłożyć 2/3 masy a resztę wymieszać z musem jagodowym. Masę wlewać do formy łącząc dwie masy. Czekoladę stopić. Posmarować nią herbatniki a jednej strony a następnie układać je czekoladą do tężejącej masy. Wstawić do lodówki na ok. 5 godzin.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 14.06.2012 23:07
Sezon jagodowy w pełni, wiec można szaleć :)
annagebalska 03.05.2011 06:51
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak