Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser z jogurtem i dodatkiem owoców

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

nektarynka 1 szt
winogrona 6 szt
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżka
jogurt brzoskwiniowy 250 odtłuszczony

Przepis i sposób przygotowania na: Deser z jogurtem i dodatkiem owoców

Żelatyny rozpuścić w 2 łyżkach gorącej wody. Jogurt przełożyć do szklanego naczynia, dodać rozpuszczoną żelatynę, dokładnie wymieszać. Połowę nektarynki pokroić w kostkę i dodać do jogurtu, wymieszać i rozlewać do 2 szklanych pucharków, z drugiej połówki nektarynki odciąć 8 cienkich plasterków i ułożyć je na wierzchu tężejącego jogurtu, resztę nektarynki pokroić drobniej i udekorować wierzch deseru. Winogrona pokroić na mniejsze kawałki i również nimi udekorować wierzch deseru, wstawić na godzinę do lodówki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smakowita 19.08.2011 10:28
pychotka
Jolanta_P-S 17.08.2011 21:10
a samemu to nie łaska:D
pacpaw 17.08.2011 20:47
muszę kogoś poprosić aby też taki mi zrobił :o)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak