Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tort porzeczkowy

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masa: czerwone porzeczki
mleko 2 szklanki
cukier 5 łyżek
kremówka 1 szklanka
cukier waniliowy
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: tort porzeczkowy

Upiec dowolny biszkopt. po ostudzeniu przekroić go na pół. Przygotować masę. Żelatynę namoczyć w małej ilości wody a kiedy spęczniej rozpuścić podgrzewając. Mleko połączyć z cukrem i żelatyną oraz cukrem waniliowym. Schłodzić. Tężejącą masę wymieszać dokładnie z kremówką. Smarować ciasto biszkoptowe powstałą masą wtykając gęsto czerwoną porzeczkę. Przykryć drugim krążkiem i resztą kremu. Wierzch także udekorować porzeczką. Wstawić na noc do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Misiakova 04.04.2012 13:56
W sam raz na letnią porę i działkowanie :))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak