nadziewany indyk augustowski

nadziewany indyk augustowski

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z indyka

    1 kg
  • miód

    1 szklanka
  • imbir mielony

    1 łyżka
  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

miód stopić,wymieszać z imbirem.mięso dobrze umyć,natrzeć solą i odstawić na 20 minut.następnie natrzeć miodową polewą,zawinąć w folię spożywczą i zostawić w lodówce na 3 godziny.zdjąć folię,przełożyć do brytfanny,podlać szklanką wody i wstawić do nagrzanego piekarnika 200*c,piec do miękkości.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Adamorek

24.12.2012 18:30
ale dobre to

annamariakowalczyk3

29.06.2010 22:38
pycha jedzonko polecam.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat