Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka na kapuście pekińskiej z kurczakiem i grillowaną cukiną

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cukinia 4 plastry
kapusta pekińska 4 liście
pomidor 1 szt
Grill przyprawa pikantna Prymat do smaku
pałki kurczaka pieczone 2 szt.
sól i pieprz do smaku
keczup pikantny 2 łyżki
majonez 1 łyżka
jogurt naturalny 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka na kapuście pekińskiej z kurczakiem i grillowaną cukiną

Liście kapusty pekińskiej pokroić w piórka i ułożyć na talerzu, na niej ułożyć kostkę z kurczaka, którego należy obrać ze skórki, oddzielić od kości i kroimy w kostkę.Plastry cukinii przekroić na pół i posypać z obu stron przyprawą pikantną na grill, grillować ją na suchej patelni grillowej z obu stron, aż odbiją się na niej paski od grilla, 3 półplasterki ułożyć na kapuście, a dwa pokroić w kostkę. Pomidory rozdrobnić na mniejsze kawałki i ułozyć między cukinią, na kurczaku rozrzucić kostki cukinii i pomidora. Robimy sos z 2 łyżek keczupu, 1 łyżki jogurtu naturalnego i 1 łyżki majonezu kanapkowego, składniki połączyć w pojemniku od jogurtu, potrząsając opakowaniem, następnie nałożyć na sałatkę niezbyt równo, na cukinii zrobić kleksy z majonezu. Wstawić do lodówki aby składniki przeszły smakami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak