Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasto bananowe bez pieczenia

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 50 g
śmietanka kremowa 200 ml
masa krówkowa 1 puszka
kakao do posypania
banan 3 sztuki
ciastka 1 zbożowe

Przepis i sposób przygotowania na: ciasto bananowe bez pieczenia

Bardzo szynki w przygotowaniu deser bez pieczenia. Najlepiej smakuje następnego dnia.
Ciastka zbożowe przełożyć do torebki plastikowej i rozbić tłuczkiem na okruszki.
Okruszki przesypać do miski, dodać do nich miękkie masło i wymieszać.
Powstałą masą wyłożyć dno naczynia (blaszki, tortownicy),
banany pokroić w plasterki, rozłożyć na spodzie
masę krówkową rozsmarować na bananach.
Śmietankę ubić (bez cukru) i położyć na wierzchu.
Całość można posypać kakao z wierzchu.
Wstawić do lodówki na co najmniej 30min, najlepiej całą noc

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak