Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ryba po grecku

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z mintaja 80 dag
olej 3 łyżki
marchew 2 szt
sele 1 szt
pietruszka 1 szt
cebula 1 szt
przecier pomidorowy 4 łyżki
sól 1 szczypta
cukier 1 szczypta
sok z cytryny kilka kropel
papryka 1 szczypta
Sos sałatkowy grecki ziołowo-czosnkowy Prymat 1 op

Przepis i sposób przygotowania na: ryba po grecku

Rybę usmażyć na oleju - lekko oprószyć mąką-lekko osoloną. Ugotować sos: Warzywa pokroić w cienkie paseczki paseczki, razem z cebulą. Włożyć do rondelka na rozgrzany tłuszcz , podsmażyć- dodać 2-3 łyżki wody, osolić -dusić do miękkości. Pod koniec duszenia dodać koncentrat pomidorowy, przyprawić do smaku pieprzem , cukrem, sokiem z cytryny, papryką, można też dodać musztardy. Powinien być gęsty. Rybę na półmisku obłożyć sosem, przybrać liśćmi sałaty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak