Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ryba smażona w cieście

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z ryby 70 dag
sok z cytryny
sól i pieprz do smaku
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat
mąka i trochę więcej 15 dag
piwo 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: ryba smażona w cieście

Filet skropić sokiem z cytryny następnie przyprawić przyprawą i oprószyć solą i pierzem. Pozostawić na ok. 15 minut. w tym czasie jajko wymieszać z 15 dag mąki i piwem. Filety z ryby obtaczać a mące a następnie w przygotowanym cieście. Smażyć z obu stron na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Niunia 29.10.2011 09:55
ciekawe
Iwusia 15.10.2010 19:08
Zgadzam się z Iloną :) super przepis i apetyczna fotka .
IlonaAlbertos 09.10.2010 19:10
Muszę wypróbować Twój przepis, bo przyznam, że ryba wygląda bardzo apetycznie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak