Sałatka z fasoli

Sałatka z fasoli

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasolka szparagowa żółta i zielona

    po 250 g
  • bób

    300 g
  • dymki ze szczypiorkiem

  • natka pietruszki

  • ocet winny

    4 łyżki
  • sól

  • pieprz

  • olej

    5 łyżek
  • musztarda francuska

    2 łyżki
  • fasola

    po 100 g
  • fasola biała z puszki

    po 100 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bób oraz obie fasolki szparagowe gotujemy na parze, po czym bób obieramy ze skórki. Dodajemy do nich obie fasole konserwowe (wcześniej odcedzone) oraz posiekaną dymkę ze szczypiorkiem i natką pietruszki. Sporządzonym wcześniej sosem (ocet należy wymieszać z musztardą oraz solą, pieprzem i olejem) polewamy warzywa.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (16)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Beata23

05.01.2013 13:12
pycha

BozenA

28.09.2011 17:40
super

BozenA

28.09.2011 17:40
super

Agnieszka/picola

08.09.2011 18:43
ciekawe

kanu83

09.08.2011 09:13
fantastyczna

MAR3STA

13.04.2011 18:49
świetna sałatka

Aneta41

11.03.2011 08:39
Super przepis

Edyta38

01.03.2011 19:28
ciekawa :) ta sałatka

gacopierz23

17.01.2011 23:23
Bób takiego zestawu jeszcze ni próbowałam myślę że smaczny i zdrowy

Joanna132

12.11.2010 08:07
nie jadłam takiej jeszcze

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat