Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kanapka piknikowa - nadziana

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 250 gram
masło roztopione 80 gram
woda letnia 130 militrów
sól 1 łyżeczka
drożdże świeże 20 gram
jajko 1 sztuka
ser żóły 4 plasterki
szynk 4 plasterki
pomidory koktajlowe (czerwone) 5 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Kanapka piknikowa - nadziana

1.Odlewamy z wody około 3 łyżek, dodajemy drożdże i cukier
2.Gdy nam drożdże \" rosną\" w tym czasie roztapiamy masło
3.Wsypujemy do miski mąkę dodajemy nasze drożdże, masło, sól
4.Wyrabiamy w misce, odstawiamy na około godzinkę pod przykryciem
5.po wyrośnięciu wykładamy na obsypaną mąką stolnice, wyrabiamy, dzielimy na 2 części
6.rozwałkowujemy na prostokąty i dodajemy farsz: ser żółty, szynka, serek topiony, pomidorki koktajlowe. W drugiej kanapce dodałam parówkę zamiast pomidora, gdyż mój kochany niejadek nie znosi pomidorów....w smaku wyszło dosyć ciekawe:)
7.zwijamy nasze ciasto, smarujemy rozbełtanym jajkiem - czekamy 20 minut aby odpoczęło
8.pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180* około 30 minut:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

emeslive 31.03.2012 11:57
Genialne! Super wygląda, takie smakowite!
Paulina33 26.03.2012 22:37
super pomysł :)
Justa32 17.11.2011 14:11
pychotka!!!
Emilia22 17.08.2011 09:31
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak