Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak w panierce herbacianej

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filety z kurczaka 3 SZTUKI
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 lyzeczki
sól do smaku
pieprz do smaku
jajko 1 sztuka
olej do smażenia
herbata 1 płaska łyzeczka
tymianek 1 (suszony)

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak w panierce herbacianej

Mieso myjemy, osuszamy. Rozbijamy przez foliowy woreczek. Panierujemy w jajku i mieszance przypraw. Smazymy na zloty kolor na rozgrzanym oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak