Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ocet rozmarynowy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ocet winny 1/2 litra
winogrona kilka
rozmaryn 2 gałązki
tymianek gałązka

Przepis i sposób przygotowania na: ocet rozmarynowy

Do butelki wkładamy umyte i osuszone gałązki ziół,pieprz i winogrona,zalewamy octem i odstawiamy aby się przemacerował.Jeżeli chcemy szybko mieć aromatyczny ocet to zioła siekamy i zalewamy ciepłym octem.Dobrze mieszamy a następnie przecedzamy i korkujemy.Wzbogaca smak marynat do mięs.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 15.11.2011 00:11
extra
Małgorzata113 17.08.2011 07:31
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak