Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

cielęcina w sosie z białego wina

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wieprzowa 1 szt
białe wino 100 ml
śmietana 30% 100 ml
wywar z warzyw 1 szkl
masło 2 łyżki
mąka 2 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
cebula 1 szt
sól
Pieprz biały mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: cielęcina w sosie z białego wina

cebulę siekamy rumienimy na łyżce masła zalewamy winem i bulionem dodajemy listki, solimy, gotujemy około 10min. dodajemy śmietany pieprzymy gotujemy aż odparuje do połowy objętości. Mieso kroimy na kawałki które rozbijamy na grubość do 0,5 cm. obtaczamy w mące i smażymy na maśle. Gorące wkładamy do sosu i dusimy jeszcze z 3-4 min. Podajemy z ziemniakami i sezonową surówką

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna152 23.07.2012 11:48
mniam
ziutula
ziutula 11.05.2012 14:41
coś dla mnie
Justyna37 29.02.2012 20:54
dobra
kamyk 15.02.2012 21:00
pysznie się zapowiada
jeta72 13.12.2011 18:40
pycha
teresa18 09.10.2011 19:56
sorki za błąd to na pewno wieprzowina
Seba 09.10.2011 09:53
pycha
smakoszek 05.10.2011 07:08
na pewno miała być polędwiczka ,pyszne mięsko......
misia53 16.09.2011 18:52
Teresko z całym szacunkiem....przepis bardzo fajny, ale czemu napisałaś CIELĘCINA skoro tu nic nie ma z cielaczka?
kuklik 23.08.2011 15:54
interesujące
Krystyna32 17.08.2011 21:07
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak