Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki z pieczarkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczarki 25 dag
mąka 10 dag
płatki owsiane 2 łyżki
jaja 2 szt
cebula 1 szt
wędzonka 10 dag
czosnek 1 ząbek
mleko 1 szklanka
olej do smażenia 0,5 szklanki
sól, pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Placki z pieczarkami

Grzyby pokroić w cieniutkie plasterki /ja robie to przy pomocy sztakownicy/. Cebule i czosnek drobno posiekać. Wedzonke pokroic w drobniutka kostkę, podsmażyc na patelni na łyżce oleju, razem z cebulą , aż ta stanie się złota. Dodac grzyby i czosnek, posypać solą i pieprzem i chwilke smażyć /2 minuty/. Ostudzić. Mąkę połączyć z płatkami owsianymi, jajami i mlekiem, dodac grzyby i wszystko dokładnie wymieszać. Tak przygotowaną masę kłaść na gorący tłuszcz i smażyć cienkie placki. Podawać je z surówką z ogórków, pomidorów, cebuli i paryki, przyprawiona wg swoich upodobań.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknkirke 02.07.2012 17:23
fajne
Kate131 31.05.2011 08:48
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak