Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczarkowa zupa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 30 dag
cebula 1
śmietana 30% 1 szklanki
mąka 1 łyżki
margaryna 1 łyżki
koperek
makaron
przyprawy

Przepis i sposób przygotowania na: pieczarkowa zupa

pieczarki myjemy, zdjemujemy im skorke i kroimy w plasterki, po czym przesmażamy na margarynie raz z cebula pokrojona w kostke - doprawiamy pieprzem i solą. Do garnka wlewamy 3 szklanki wody, dodajemy przesmazone grzyby i posiekany koper, doprawiamy do samaku i po zagotowaniu wlewamy śmietane zmieszaną z mąką, gotujemy jeszcze chwile i doprawiamy do smaku. podajemy z ugotowanym makaronem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 25.02.2014 20:53
Lubię takie zupki.
dorotka0000025 12.03.2013 13:49
wyglada smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak