Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

naleśniki panierowane z makrelą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko 1 szklanka
mąka 1,5 szklanki
jajko 2 szt.
skorka sloniny 1 kawałek
sól
śmietana 1/2 szklanki
olej
Bułka tarta klasyczna Prymat 6 łyżek
cebula biała 1 szt.
woda 1 szklanka
wędzona makrela 30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: naleśniki panierowane z makrelą

Ciasto: Mleko, wodę, mąkę, jajka i szczyptę soli zmiksuj na gładkie ciasto.
Nadzienie: Cebulę obierz, posiekaj, zeszklij na oleju. Rybę podziel na małe kawałki, rozdrobnij widelcem. Dodaj cebulę i śmietanę, wymieszaj. Przypraw do smaku solą i pieprzem.
Patelnię posmaruj słoniną, wlej porcje ciasta (1/4 ciasta odłóż), smaż naleśnik. Na jego podsmażonej stronie rozsmaruj farsz rybny i złóż naleśnik w kopertę. Panieruj w odłożonym cieście naleśnikowym i bułce tartej. Usmaż na złoty kolor. W ten sam sposób przyrządź pozostałe naleśniki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marzenciak1985 25.07.2012 21:55
mniam
Krystyna32 17.08.2011 20:49
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak