Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka z grzybami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebulka 2 szt
grzyby 30 dag
pieprz do smaku
olej do smażenia
masło 3 łyżki
jajko 8 szt
sól do smaku
pomidory suszone Smak 10 szt
twarożek 30 dag
zioła do smaku
rukola do dekoracji
chili do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka z grzybami

1. Cebulki obierz i drobno posiekaj. Oczyść świeże grzyby, opłucz i pozostaw do obcieknięcia.
2. Pokrój grzyby na małe kawałeczki. Na patelni rozgrzej masło. Wrzuć posiekaną cebulę, krótko obsmaż. Dodaj pokrojone grzyby. Smaż na dużym ogniu, często mieszając, a gdy puszczą wodę, zmniejsz płomień. Duś ok 20 min.
3. Jajka wbij do miski, roztrzep widelcem, dopraw do smaku solą i pieprzem.Na patelni rozgrzej odrobinę oleju. Wlej 1/4 jajek i szybko dodaj 1/4 grzybów. Upiecz złoty omlet. W ten sam sposób przygotuj pozostałe placki.
4. Suszone pomidory drobno posiekaj. Połącz w misce z twarożkiem. Dopraw ziołami oraz posiekaną papryczką chili. Omlety układaj na listkach rukoli, smaruj twarożkiem, składaj.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 08.02.2014 07:38
ciekawy przepis
Anna152 11.03.2013 10:56
ciekawe danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak