Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak z młodej kapusty na kaczym rosole -szybkowar

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1/2 główki
ziemniaki 4
ziele angielskie 4
Liść laurowy suszony Prymat 2
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat 5 sztuk
kminek 1/2 łyżeczki
kostka rosołowa 1

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak z młodej kapusty na kaczym rosole -szybkowar

Porcję zalewamy zimną wodą i doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy kostkę rosołową i garujemy 15 minut. Po tym czasie ochładzamy szybkowar i wyjmujemy ugotowane mięso. Do wywaru dodajemy poszatkowaną kapustę, pokrojone w kostkę ziemniaki oraz przyprawy i całość garujemy 5-6 minut. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 28.09.2012 21:05
Smakowita zupa :)
Norgiusz 19.09.2012 20:17
smaczny
Norgiusz 19.09.2012 20:17
smaczny
zuzanna_z 06.03.2012 11:11
bardzo lubie
BernadettaP 13.01.2012 15:17
Widzę, że Ty też milośnikiem kaczuszek jesteś :)
Wacław 08.09.2011 07:55
jedna z ulubionych zup !
Jolanta_P-S 17.08.2011 07:17
Teraz sobie uświadomiłam, że w tym roku nie robiłam ani razu kapuśniaku, ani z młodej, ani z kiszonej kapusty

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak