Budyniowe kakaowe

Budyniowe kakaowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    5 szt
  • cukier

    1 szk
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • mąka pszenna

    1/2 szk
  • mąka ziemniaczana

    1/2 szk
  • woda zimna

    4 łyżki
  • cukier waniliowy

    1 op
  • kakao

    3 łyżki
  • bułka tarta

    2 łyżki
  • budyń waniliowy

    2 op
  • mleko

    750 ml
  • margaryna Kasia

    200 g
  • dżem z czarnej porzeczki

    1 słoiczek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żółtka oddzielić od białek i utrzeć na puszystą masę z cukrem dodając po łyżce wody.
Białka ubić na sztywno z cukrem waniliowym.
Do miski przełożyć utarte żółtka, pianę i przesiane obie mąki z proszkiem do pieczenia i kakao.
Delikatnie wszystko połączyć, wylać masę na wysmarowaną i wysypaną bułką tartą tortownicę.
Piec w temperaturze 180 stopni 40 minut.
Ciasto wystudzić.
Ugotować budynie na mleku, wystudzić.
Zimne budynie utrzeć z miękką Kasią.
Biszkopt przeciąć na pół, pierwszy placek posmarować dżemem, na dżem wyłożyć masę i przykryć drugim plackiem.
Polać przygotowaną lub gotową polewą.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

danusia19671

25.05.2012 18:02
Wygląda smakowicie

Ela15

17.03.2012 08:04
ekstra

kochanyptysiu

15.07.2011 14:18
wyglada apetycznie

eli_555

08.03.2011 22:47
Pycha ciacho.

SmacznaPyza

08.01.2011 14:41
poproszę kawałeczek :-) kawę zaparzę sobie sama, chyba, że napijesz się ze mną?

wedith1

04.01.2011 16:55
Ależ to musi być pyszne!!!

ewasylwia

25.09.2010 10:05
Pyszności

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat