Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołabki w formie risotta

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 1 kg
ryż 2 woreczki
przecier 3 łyzki
marchew 3 średnie
cebula 2 srednie
woda 2 szklanki
kapusta włoska 1 główka

Przepis i sposób przygotowania na: Gołabki w formie risotta

Mięso ugotować i doprawić według uznania. Ryż ugotowac w osolonej wodzie. Kapustę ugotowac i drobno posiekać. Marchewkę obrac i zetrzeć na tarce. Wodę zagotować z przecierem, cebulą startą marchewką. Mięso wymieszac z ryżem i posiekana kapustą. Zalac sosem i zapiec, w razie potrzeby podlewac wodą żeby się nie przypaliło

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 17.10.2012 23:04
Ciekawe i apetyczne
Megi 04.07.2012 08:26
co za pomysł:) gołąbki na talerzu, fajnie:)
Tatli 01.01.2012 11:22
polecam, naprawdę smaczne ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak