Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa letnia

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewki 4
botwinka 1 pęczek
kapusta biała 1/4 główki
seler 1/2
nac selera 1
pietruszka 2
sól do smaku
ziele angielskie 2
Liść laurowy suszony Prymat 2

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa letnia

Marchewkę i pietruszkę obieram i kroję w kostkę. Korzeń selera oczyszczam i również kroję w kostkę. Pokrojone warzywa łączę w garnku i zalewam zimną wodą. Na małym ogniu doprowadzam do wrzenia i gotuję ok 30 minut. Pęczek botwinki i nać selera siekam. Kapustę biała szatkuję nożem bądź ścieram na tarce jarzynowej. Tak pokrojone warzywa dodaję do zupy. Całość solę. Dodaję przyprawy ziołowe: ziele angielskie oraz liść laurowy. Całość gotuję na małym ogniu ok 1h. Przed podaniem posypuję jeszcze pieprzem czarnym, Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kuklik 13.05.2013 19:30
uwielbiam ogródkowe zupki
Katarzyna/kate1980 29.03.2012 22:34
wspaniała
pacpaw 17.08.2011 20:25
prawdę powiedziawszy nie lubię warzywnych zup także do moich ulubionych na pewno nie należy :o) Wiem tez że warzywożercom bardzo smakowała :o)
Jolanta_P-S 17.08.2011 07:16
Pyszna letnia zupka, ja jednak wolę ścierać warzywa do zupy niż kroić w kostkę.
agnieszka137 16.08.2011 23:41
pycha zupka!
Agnieszka_B 16.08.2011 23:27
Wygląda na bardzo gęstą... I niezwykle smaczną:)
halinka1011 16.08.2011 20:23
smakowite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak