Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wielkanocny schab z rękawa :

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

2 łyżeczki miodu,1 łyżeczka pieprzu,1 łyżeczka mielonej papryki ,2 łyżki majeranku
olej z pestek winogron 3 łyżli
schab 1,5 kg
przyprawy 2 łyżki (do schabu)

Przepis i sposób przygotowania na: Wielkanocny schab z rękawa :

Z oleju i przypraw zrobić pastę i natrzeć nią schab ( ja wyrównuję schab obcinając sterczące kawałki i odkładając je np. na gulasz ) .Mięso włożyć w zamykany pojemnik i zostawić w lodówce przez 24 godziny . Potem przełożyć do rękawa foliowego i zamknąć zapinką . Piec w rozgrzanym do 200 * C piekarniku przez 1,5 godziny.
Wyjąć . Rozciąć ostrożnie rękaw i zlać do jakiegoś naczynia sos z pieczenia .
Schab wystudzić .Kroić w plastry i podawać z ćwikłą , chrzanem , sosem tatarskim .

Można też podgrzać na ciepło i podać jako danie obiadowe . Sos trzeba wtedy zagęścić mąką i dodać śmietanki .

Ja sos zamroziłam i zużyję potem do kluch na parze lub kopytek

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dodi 10.04.2014 09:27
warto zrobić
AGNIESZKA144 12.04.2011 21:30
PYCHOTKA
Ewa104 04.11.2010 15:47
Lubię takie mięsiwa.
danusia19671 04.10.2010 15:48
Pycha
Emilia22 30.09.2010 08:10
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak