Wielkanocny schab z rękawa :

Wielkanocny schab z rękawa :

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 2 łyżeczki miodu,1 łyżeczka pieprzu,1 łyżeczka mielonej papryki ,2 łyżki majeranku

  • olej z pestek winogron

    3 łyżli
  • schab

    1,5 kg
  • przyprawy

    2 łyżki (do schabu)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z oleju i przypraw zrobić pastę i natrzeć nią schab ( ja wyrównuję schab obcinając sterczące kawałki i odkładając je np. na gulasz ) .Mięso włożyć w zamykany pojemnik i zostawić w lodówce przez 24 godziny . Potem przełożyć do rękawa foliowego i zamknąć zapinką . Piec w rozgrzanym do 200 * C piekarniku przez 1,5 godziny.
Wyjąć . Rozciąć ostrożnie rękaw i zlać do jakiegoś naczynia sos z pieczenia .
Schab wystudzić .Kroić w plastry i podawać z ćwikłą , chrzanem , sosem tatarskim .

Można też podgrzać na ciepło i podać jako danie obiadowe . Sos trzeba wtedy zagęścić mąką i dodać śmietanki .

Ja sos zamroziłam i zużyję potem do kluch na parze lub kopytek

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

dodi

10.04.2014 09:27
warto zrobić

AGNIESZKA144

12.04.2011 21:30
PYCHOTKA

Ewa104

04.11.2010 15:47
Lubię takie mięsiwa.

danusia19671

04.10.2010 15:48
Pycha

Emilia22

30.09.2010 08:10
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat