Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa przecierana

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 2 l
nóżki z kurczaka 3
marchew 3
fasola szparagowa 200 g
kalafior 1/5 sredniego
ziemniaki 3 srednie
seler 2 liscie
lubczyk 2 liscie
pietruszka 1
ogórek gruntowy 1 średni
pomidory koktajlowe (czerwone) 1 szklanka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa przecierana

Pomidory sparzyć i obrac ze skórki. Warzywa umyć i obrać. Ziemniaki pokroić w kostkę. Marchew i pietruszke podzielic na mniejsze części. Ze szparagówki poodcinac końce. Do garnka włożyc nózki i wszystkie jarzyny. Zalac woda i ugotować. Doprawić wegeta, pieprzem i sola według uznania. Po ugotowaniu wyciągnąc mięso. Wywar zmiksowac z warzywami blenderem, a nastepnie przetrzeć przez durszlak gdyby zostały jakieś większe cześci czy np. włókna z fasolki. Można podawać z pieczywem lub samą zupe gdy wyjdzie bardzo gęsta.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak