Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka fasolowa z prażonymi migdałami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola szparagowa 60 dag
cebulka 2 szt
migdały w płatkach 5 dag
oliwa 2 łyżki
ocet winny 2 łyżki
cukier 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
pomidorki do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka fasolowa z prażonymi migdałami

1. Fasolkę szparagową przebierz, odetnij końcówki i usuń ewentualne włókna. Opłucz ją, a następnie obgotuj krótko w osolonym wrzątku (ok 5 min), wyjmij, osącz na sicie, ostudź.
2. Cebulki oczyść, opłucz, osusz starannie, grubo posiekaj. Wrzuć do miski, połącz z zimną fasolką. Płatki migdałów zrumień na rozgrzanej patelni bez tłuszczu. Wsyp do miski z fasolką szparagową oraz cebulką, delikatnie wymieszaj.
3. Przygotuj sos z oliwy, octu i cukru. Dopraw go solą i pieprzem. Polej sałatkę, ozdób połówkami pomidorów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 23.02.2014 08:37
pyszna sałatka
Angelika10 16.04.2013 00:56
smaczna :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak