Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwica w musztardowej marynacie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

polędwica wieprzowa 1/2 kg
ocet balsamiczny 2 łyżeczki
sos sojowy 2 łyżeczki
olej 2 łyżeczki
cukier 1 łyżeczka
Musztarda sarepska Prymat 3 łyżeczki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwica w musztardowej marynacie

Musztardę wymieszać z octem, olejem, cukrem i sosem sojowym. Marynatą polać mięso i odstawić na 2 godziny do lodówki. Po tym czasie na patelni mocno rozgrzać olej. Podsmażyć na nim mięso z każdej strony. Polędwicę przełożyć do naczynia do zapiekania, posmarować marynatą, w której się marynowała. Piec ok.20-25 minut .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jaszczur 06.12.2023 20:32
wyszło zajeiste (dałem ciemny sos sojowy i wyszła elegancka glazurka)
Malinka 17.02.2014 12:55
Takie mięsko mogę jeść z zamkniętymi oczami. Super jest!
Sroczka 09.11.2012 22:57
Aż mi ślinka cieknie na sam widok.
Ada-Gaba 11.05.2012 18:30
apetyczna
agnieszka189 24.10.2011 16:21
bardzo apetyczna ta polędwiczka
Weronika_eM 18.08.2011 21:11
pyszna polędwica
Jolanta_P-S 16.08.2011 19:11
pieknie wygląda, robiłam w musztardowej marynacie schab
halina17 16.08.2011 17:32
ale pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak