Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto ze śliwkami
Białka ubic na sztywno z cukrem i wyłożyc na śliwki. Składniki na posypkę zagnieść i rozsypac lub zetrzec na pianę. Piec ok. godziny.
Ciasto: | |
masło | 1 kostka |
żółtko jajek | 4 |
cukier puder | 300 g |
mąka | 3 szklanki |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
POSYPKA | |
cukier | 5 dkg |
mąka | 3 łyżki |
margaryna | 10 dkg |
reszta: | |
białko | 4 |
cukier | 4 łyżki |
śliwki | 1 kg |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: