Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto pomarańczowe bez pomarańczy

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt
jajko 5
mąka 5 łyżka
cukier 5 łyżka
proszek do pieczenia 1 lyżeczka
Masa jabłkowa:
jabłka 0,5 kg
brzoskwinie 0,5 kg
galaretka pomarańczowa 2
masa
serek homogenizowany 300 g
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżki
reszta:
galaretka pomarańczowa 1

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto pomarańczowe bez pomarańczy

Biszkopt:
Białka ubic na sztywno. Dodać cukier i żółtka i zmiksować. Dodać przesitowaną mąkę z proszkiem. Delikatnie wymieszać. Piec 20 minut w temp. 170 stopni.
Masa owocowa:
Owoce obrac i pokroic na mniejsze części. Rozgotowac je i dodać 2 galaretki. Jeszcze chwile pogotowa ci ostudzić. Wylac na biszkopt.
Masa:
Przygotowac żelatyne i ostudzić. Serki utrzeć na puszysta masę, powoli dodawac po łyżce żelatyny cały czas miksując. Wylac na masę owocową.
Przygotowac galaretkę w ¾ podanej wody. Ostudzic i wylac na masę.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Urszula5 12.05.2012 21:49
jakie ładne
mikrusiak 16.08.2011 17:10
wygląda niezwykle apetycznie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak