Udka po chłopsku

Udka po chłopsku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udka z kurczaka

    5 szt
  • marchew

    4-5 szt
  • cebula

    2-3 szt
  • pieczarki

    400 g
  • sos sojowo grzybowy

    2 łyżki
  • sól i pieprz

    do smaku
  • ziołowe ziarenka smaku

    2 łyżki
  • bulion drobiowy

    1 szk
  • czosnek

    2 ząbki
  • papryka ostra mielona

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Udka umyć i przekroić na dwie części.
Wrzucić mięso do miski.
Marchew obrać, umyć i pokroić w grube talarki, pieczarki oczyścić i pokroić w plastry, cebule obrać i pokroić w gruba kostkę, czosnek obrać i przecisnąć przez praskę.
Wszystkie składniki wrzucić do udek, dodać ziarenka smaku, pieprz, sos sojowo-grzybowy, paprykę i wszystko wymieszać. Odstawić na pół godziny.
Po upływie tego czasu wyłożyć wszystko na blachę, zalać bulionem i wstawić do piekarnika na 60-70 minut w temperaturze 150 stopni z termoobiegiem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

cukiereczek

31.12.2011 07:41
pycha

evita0007

18.04.2011 13:02
mmm pycha :-)

SyMiki

05.03.2011 16:14
muszę spróbować

Magdalena1110

04.03.2011 07:30
smaczne

SmacznaPyza

15.02.2011 09:21
bardzo apetycznie wyglądają

Daria14

13.02.2011 14:36
pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat