Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi wigilijne z farszem z kapusty

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąka 40 dkg
woda letnia 1 szklanka
jajko 1
sól do smaku
oliwa 1 łyzka
Farsz:
kapusta kiszona 30 dkg
cebula 1 nieduza
sól do smaku
pieprz do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 3-4
olej do smażenia
grzyby suszone 0,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi wigilijne z farszem z kapusty

Mąkę, wodę, jajko i szczypte soli wyrobic na ciasto. Cienko rozwałkować i wykrawać np. szklanką.
Grzyby zamoczyc w gorącej wodzie gdy zmiękna zblenderowac je. Cebulę drobniutko pokroić i podsmażyć na złocisty kolor. Kapustę gotować aż będzie miękka. Następnie wycisnąć sok, i drobno ją posiekać. Grzyby kapustę i cebulę połączyć i razem podsmażyć z liśćmi laurowymi i doprawić. Przed nałozeniem farszu liscie usunąć.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak