Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żurek wigilijny

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

zakwas na żur 1 szklanka
marchew 1
pietruszka 1
seler 0,5 średniego
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
sól do smaku
grzyby suszone 1 szklanka
masło 1 łyżka
woda 2 l
ziemniaki

Przepis i sposób przygotowania na: Żurek wigilijny

Grzyby zalac woda, aby namokły. Nastepnie ugotowac wywar: woda, marchew, pietruszka, seler, liscie, ziele, majeranek oarz jedynym tłuszczem z tej potawie łyzką masła. Do ugotowanego wywaru wlać zakwas, doprawić do smaku i zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak