Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mus czekoladowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czekolada mleczna 1 tabliczka
jajko 2 sztuki
masło 1/4 kostki
sok z cytryny
banan 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Mus czekoladowy

Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Żółtka oddzielić od białek i dodać do ciepłej (nie gorącej) czekolady. Wymieszać, dodać miękkie masło. Dokładnie rozmieszać, żeby się wszystko połączyło. Z białek ubić pianę i dodać do czekoladowej masy. Delikatnie wymieszać. Obrane banany pociąć w plasterki. Jednego banana rozłożyć do pucharków, rozlać mus, rozłożyć resztę bananów. Skropić je sokiem z cytryny. Całość schłodzić w lodówce min.2 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 05.08.2012 14:02
Wygląda pysznie
Grazyna0211 09.03.2012 12:54
pyszny deser chyba się skuszę
Marlena/Kinia 01.02.2012 09:46
super deser
aniapetr 13.11.2011 21:55
palce lizać :-)
Wafelek2601 23.09.2011 00:21
pycha
Weronika_eM 17.08.2011 21:51
pyszności
Jolanta_P-S 16.08.2011 19:15
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak